Myslördag

Godmorgon!
Långfrukost med trippla koppar kaffe, i de nya vita med fat från Ikea (serien Vardag, budgettips!)
Vädret idag är inte alls så somrigt som man skulle önska tyvärr, så idag blir det en utflykt efter förmiddagens fotbollsträning och sedan tänkte vi faktiskt gå på bio. Utflykten blir till en antikaffär några mil härifrån, har aldrig varit där men den ska tydligen vara väldigt välsorterad och ha ett stort utbud. Hoppas på att göra några fynd!
Som jag tidigare nämnt kliar det i fingrarna att ändra om här hemma. Känner mig less på det mesta, och vill få in lite nytt liv. Jag har, efter en del analyserande, kommit fram till att jag dras till två oerhört olika stilar. Å ena sidan älskar jag den naturliga, nedtonade stilen med sobra färger, mycket naturmaterial och en känsla av harmoni. Men å andra sidan älskar jag en lite knasig retroinspirerad stil med en personlig blandning av gammalt och nytt. Inte helt enkelt att kombinera de två så att det funkar och inte bara ser konstigt ut...
Men! Skam den som ger sig! En utmaning är aldrig fel:D

En absolut fulsnygg detalj i vårt vardagsrum - ett älghuvud i återvunnen kartong. Vad är ett hem i Norrland utan en (om än djurvänlig!) jakttrofé på väggen?;)
Nej, dags att hoppa ur pyjamasen och sätta på sig ansiktet!
På återseende, kära vänner!

Kram/E

0 kommentarer

Den blomstertid nu kommer

Hur härligt med en ledig torsdag??:))) Och som grädden på moser är jag även ledig imorgon också då vi har klämdag, så high five på den!
Kristi Himmelfärdsdagen har bjudit på vackert väder och vad jag gissar måste vara värmerekord hittills i år för Luleå, termometern har legat på ljuvliga 18-20 grader. Förhoppningsvis kommer sommaren snart här uppe också, längtar efter grönska och doften av nyklippt gräs.
På förmiddagen var jag och min vapendragare, tillika andra halvan av By Tant Blå, iväg till Nordsjöbutiken här i stan för att välja kulör till barnrummet som ska målas i helgen. Sedan är det äntligen dags för piffet och färdigställandet av rummet, ska bli såå himla roligt att få verkställa alltihopa. Efteråt pustar vi ut en stund innan vi sätter igång med storebrors rum!:D

Efter utelek och glasspaus for vi till handelsträdgården i grannbyn, balkongen behövde blomstras till lite och vi kom bland annat hem med en urfin lite hibiskus i en korall/aprikos-färg som var alldeles himmelskt fin. Älskar hibiskus, jag får en sån otrolig utomlandskänsla av den blomman!

Nu sover båda barnen och jag ska hoppa in i duschen och sedan spana efter ett par sista kompletterande inköp till ovan nämnda barnrum.

Fin kväll till er!

Kram/E

0 kommentarer

Vem bor här?

Tisdag morgon och jag tycker mig kunna skönja en liiiiten temperaturökning, kanske kanske vänder det nu och vi får vår även här uppe? Hoppas!
Gräsänka igår, och så även ikväll då maken är på jobbresa i Kiruna. Satt självklart bänkad framför favoritprogrammet "Vem bor här?" och när det var slut fick jag feeling och såg två avsnitt till som jag hade missat. Älskar det programmet! Igår hade jag alla rätt, men det är baske mig inte så lätt och självklart alla gånger som man tror:)

Från soffhörnet:)

Fin dag till er!

0 kommentarer