På resande fot

Hej kära ni!
 
Påsklovsvecka och ena halvan av By Tant Blå är på äventyr i den kungliga huvudstaden där våren har kommit en bra bit längre än här uppe i norr. Malin kommer hem på söndag och kanske, kanske hinner vi kramas hej och hej då i samma veva då det på måndag morgon är min tur att bege mig mot flygplatsen för att resa till Dubai. Har nog fortfarande inte riktigt förstått att jag faktiskt ska dit, trots att det bara är snart 3 dagar kvar. Kanske att jag på något omedvetet vis försöker förtänga det då jag är så p a n i s k t flygrädd så det liknar ingenting...
 
Hur som haver, igår var jag och en kär vän, tillika kollega, in en sväng på Myrorna på lunchen. Jag var där för första gången för några månader sedan och fyndade ett par Skultuna vägglampetter i mässing för helt otroliga 35 kr/st! Det kändes nästan skamligt att betala så lite för de väldigt fina ljusstakarna (som nya kostar många hundralappar styck), men bara att tacka och ta emot. Det hör ju inte till vanligheterna att man hittar sådana guldkorn på Myrorna, och de få andra gångerna jag varit dit efter det har jag kommit ut tomhänt efter bara några minuter, ingenting alls att hänga i julgranen.
Men, igår fann jag den finaste lilla tavlan i form av en skiss av vår vackra, älskade världsarvsby och den var given att följa med hem! Tycker väldigt mycket om att blanda nya posters och designgrejer med personlig konst som kanske är ärvd eller som har ett motiv av något som ligger en varmt om hjärtat, som i det här fallet vår kyrka och kyrkstugorna i byn där vi bor. Tycker att det ger mer själ åt hemmet, och att det känns mer personligt, intressant och genomtänkt.
 
Visar IMG_4245.JPG
 
Nej, nu går ögonen i kors, sängen kallar!
 
Sov gott!
0 kommentarer

Seminariet

Det gamla folkseminariet i Luleå är en av stans vackraste byggnader, ett fantastiskt pampigt hus med både centralt och strandnära läge på Östermalm.
Huset har varit en symbol för utbildning i över ett sekel och har hunnit husera både folkskola, vuxenutbildning och lärarutbildning. Men, förändringens vindar blåser och hösten 2017 står nya, pampiga lägenheter i byggnaden färdiga för inflyttning. Seminariet överläts 2015 till ett fastighetsbolag och sedan dess har det byggts flitigt för att omvandla de gamla skolsalarna och korridorerna till pampiga lägenheter. Fatsighetsbolaget Avarus säger att man planerat och byggt med stor respekt för historien, med fingertoppskänsla för mix av gammalt och nytt, exklusivt.
Att döma av bilderna skulle jag säga att de lyckats, otroligt fint och smakfullt!
 
Seminariet-8
Seminariet-10
Seminariet-11
Seminariet-14
Seminariet-20
Bilder lånade från www.seminariet.nu
 
Intresserad? Läs mer om folkseminariets historia och anmäl intresse till en lägenhet här
0 kommentarer

Mammamys, påsk och massor av inspiration

Det blev visst en oplanerad bloggpaus här på några dagar. Påskfirande, 40-årsfirande och massor med mys och kvalitetstid med älskade mamma/mormor som hälsat på från Stockholm tog all tid den gångna veckan, med rätta. Familjen kommer alltid först<3
Vi har ätit gott, kramats och umgåtts och firat min käre make som gått och fyllt 40 år. The big 4-0. Stort ändå!
 Men vad vore ledig tid för oss om vi inte passade på att klämma in lite hemmafix på schemat också?;) Det har spacklats, målats och byggts in spotlights vid den övre trappan, det blev riktigt bra faktiskt och ljuskällor kan man ju aldrig få för många av. Barnens tv-rum målas i skrivande stund i en varmgrå kulör ("Rhino" från Nordsjö) som jag tror kommer göra rummet mycket mer ombonat och mysigt. Färgen är inte jätteljus och först var vi tveksamma till om det skulle bli för mörkt då det är ett vindsrum utan fönster, men golvet är ljust och snedtaket är vitt så de små väggsnuttar som får bli grå tror jag bara kommer att öka myskänslan i rummet, inte göra det mörkare.
 Känner mig förövrigt oerhört inspirerad just nu - det riktigt kliar i fixarfingarna och helst skulle jag vilja ta ledigt från jobbet en månad och bara pyssla hemma. D R Ö M. I sommar har vi bott här i två år, och det är egentligen nu vi börjar landa i hur vi vill ha det, och vilken känsla vi vill få till. Det tar ett tag att bo in sig i ett nytt hem faktiskt, längre än man först tror kanske..
 
 
Ett par nyknäppta bilder från matplatsen i vårt kök. Älskar detta dunkla förkvällsljus, precis innan det börjar skymma.
En ny bänkskiva till själva köket står på inköpslistan senare i år då den vi har sjöng på sista versen redan i fjol. Kan dock inte bestämma oss för om vi ska investera i kvartskomposit, eller köra på en i massivt trä..
 
Nej, nu är det dags att slå igen datorn och kila ut i ovan nämnda kök för att koka lite ingefärsvatten! Känner att en förkylning kan vara på g, så ska försöka kväva den i sin linda.
 
Kram!
 
0 kommentarer