Så kan det gå när inte haspen är på!

Efter ganska många dagars radiotystnad är vi nu tillbaka, med nya krafter och ETT NYTT NAMN!
Ibland kan det gå en aning snabbt när någonting är så där vansinnigt roligt, och man är så peppad att man knappt kan sova på nätterna.
Med glada illtjut och idel hysteriska leenden ansökte vi lyckligt (ovetandes) om namnet Nordiska Rum Handelsbolag efter att vi hade kollat på Bolagsverket att namnet inte redan fanns, vilket det inte gjorde. Hurra, tänkte vi, nu kör vi igång och inväntar registreringsbeviset i brevlådan sen bara.
Men där sket vi i det blå skåpet.. Snopet fick vi någon vecka senare veta att det bara ett par dagar innan hade kommit in en ansökan till Bolagsverket om namnet Nordiska Rum Aktiebolag! Whaat? Vad skulle vi göra nu??
 
Hela eftermiddagen och kvällen spånade vi på nya namn, vi messade fram och tillbaka hundra olika varianter med interiör, hem, rum, nordisk, nordlig, norra and so on, and so on. Alla sådana namn finns ju redan, så vi bytte spår och började tänka på vad som faktiskt representerar oss. Vad tycker vi om? Vilka är vi?
Funderingarna landade i ett skämt som slutligen hamnade hos Bolagsverket, och här sitter vi med nu med.. trumvirvel..... By Tant Blå!
 
Ett jättekonstigt namn som inte anspelar överhuvudtaget på inredning och design, men, man kommer ihåg det och det representerar oss väldigt bra. Vi älskar blått och vi älskar Elsa Beskow, namnet får bli som en liten hyllning till hennes fantastiska verk samtidigt som det faktiskt ganska bra knyter an till vår strävan efter att inreda hållbart och med respekt och kärlek för gamla saker och detaljer, för svunna tider.
 
Så, välkomna till By Tant Blå! Nu kör vi, på riktigt.
 
 
0 kommentarer