Så kan det gå när inte haspen är på!

Efter ganska många dagars radiotystnad är vi nu tillbaka, med nya krafter och ETT NYTT NAMN!
Ibland kan det gå en aning snabbt när någonting är så där vansinnigt roligt, och man är så peppad att man knappt kan sova på nätterna.
Med glada illtjut och idel hysteriska leenden ansökte vi lyckligt (ovetandes) om namnet Nordiska Rum Handelsbolag efter att vi hade kollat på Bolagsverket att namnet inte redan fanns, vilket det inte gjorde. Hurra, tänkte vi, nu kör vi igång och inväntar registreringsbeviset i brevlådan sen bara.
Men där sket vi i det blå skåpet.. Snopet fick vi någon vecka senare veta att det bara ett par dagar innan hade kommit in en ansökan till Bolagsverket om namnet Nordiska Rum Aktiebolag! Whaat? Vad skulle vi göra nu??
 
Hela eftermiddagen och kvällen spånade vi på nya namn, vi messade fram och tillbaka hundra olika varianter med interiör, hem, rum, nordisk, nordlig, norra and so on, and so on. Alla sådana namn finns ju redan, så vi bytte spår och började tänka på vad som faktiskt representerar oss. Vad tycker vi om? Vilka är vi?
Funderingarna landade i ett skämt som slutligen hamnade hos Bolagsverket, och här sitter vi med nu med.. trumvirvel..... By Tant Blå!
 
Ett jättekonstigt namn som inte anspelar överhuvudtaget på inredning och design, men, man kommer ihåg det och det representerar oss väldigt bra. Vi älskar blått och vi älskar Elsa Beskow, namnet får bli som en liten hyllning till hennes fantastiska verk samtidigt som det faktiskt ganska bra knyter an till vår strävan efter att inreda hållbart och med respekt och kärlek för gamla saker och detaljer, för svunna tider.
 
Så, välkomna till By Tant Blå! Nu kör vi, på riktigt.
 
 
0 kommentarer

Porslinsklassiker

Porslin, porslin, porslin. Finns det något roligare än att botansiera i butiker med riktigt vackert porslin? Inte mycket, skulle vi säga!
Vi har en stor förkärlek till gamla klassiker så som Rörstand, Gustavsberg och Iittala och springer gärna på alla loppisar vi hittar under somrarna i hopp om att kunna göra riktiga fynd.
Särskilt förtjusta är vi i de mönstrade varianterna med härliga färger som livar upp vilken dukning som helst. Rörstrands Mon Amie, Gustavsbergs Berså och Arabias nyversion av Tuokio, 24 h, är stora favoriter här hemma och så här till jul har vi även ett extra gott öga till Iittalas kollektion Tanssi, formgiven av Klaus Haapaniemi. Ett otroligt vackert porslin som för tankarna till sagor och mytologi och det skulle mer än gärna få pryda våra julbord!
 
 
 Pressbilder lånade från iittala.com
 
Just nu har både Rum21 och Royal Design en riktigt bra kampanj med 25% rabatt på massor av utvalda tallrikar och skålar ända till den 25 december, in och kika!
0 kommentarer

Nordsjö Visualizer

ör dig som går i ommålningstanknar (och det gör man ju jämt om man är en inredningsnörd som vi) så måste vi bara tipsa om den här supersmarta appen som Nordsjö lanserat.
Många gånger är det ju extremt svårt att veta hur en färg yttrar sig i ett helt rum bara utifrån att titta på en liten palett i färgbutiken eller om man provmålar ett hörn någonstans i rummet.
Nordsjö Färg har en app som gör det möjligt att se hur en färg skulle göra sig i ett helt rum hemma hos just dig. Du fotar av rummet du vill måla med din telefon eller surfplatta, väljer kulör och vips får du en riktigt, riktigt bra uppfattning om hur den där färgen skulle se ut.
En väldigt användbar tjänst som verkligen underlättar när det kommer till färgval. Helt klart fyra tummar upp från oss!
 
Du hittar Nordsjö Visualizer gratis i både App Store och Google Play.
 
 

Bilder hämtade från Nordsjö Visualizer/ iTunes
 
0 kommentarer